background
logotype
image1 image2 image3

Agenda

JNBT Level 1 - Vertrouwen

JNBT Horsemanship Academy voor Belgische en Nederlandse ruiters
Vanaf voorjaar 2019 zal Domein Panhof de locatie zijn waar JNBT Horsemanship Academy cursussen, clinics en andere activiteiten zal aanbieden voor Belgische en Nederlandse ruiters met hun paarden/pony’s. 
De cursussen zullen in het Engels gegeven worden.

Een goede relatie met je paard op basis van Horsemanship?
Andrew Makacwicz:
“Bij JNBT geloven we dat relaties in het hart van de samenwerking met paarden liggen. Zonder vertrouwen en respect, zal het paard ons nooit accepteren als zijn leider. Het paard zal zich niet helemaal overgeven aan de ruiter en doen wat we vragen als hij ons niet als zijn leider ziet.

We geloven dat paarden dieren zijn die kunnen denken en zelf beslissingen kunnen nemen. Terwijl sommige ruiters voldoening hebben met geconditioneerd gedrag, willen wij meer: een paard dat zelf beslist dat hij bij ons wil zijn. We willen horsemanship.”

Wat mogen studenten verwachten?
“We streven ernaar dat al onze studenten hun eigen veilig droompaard kunnen trainen. Dat is waarom we tijdens al onze cursussen zowel tijd besteden aan theorie als aan praktijk.  Een gefundeerde uitleg helpt om goed te begrijpen en te herinneren wat, wanneer en waarom je dingen doet met je paard.”

Het programma richt zich op het aanleren van communicatie tussen mensen en paarden, paardengedrag en relaties tussen de kuddes als basis voor de mens om zowel een betrouwbare en respectvolle ruiter te worden als een paardenleider. 

Vanuit alle soorten disciplines, zoals dressuur, springen, eventing of gewoon een recreatieve ruiter kan aan de JNBT Academy worden deelgenomen. 

Het programma is opgedeeld in 5 niveaus: 
Relaties 
L1 - Vertrouwen, 
L2 – Respect
L3 – Dominantie
Bovenstaande 3 Levels garanderen snelle veranderingen naar getrainde paarden en de ruiters versnellen zo het hele trainingsproces. Elke student begint met paarden te lezen en met hen te communiceren, waardoor het effect van de ‘bonding’ tussen paard en mens wordt bereikt. Hierdoor wordt de ruiter kuddeleider, vanuit het vertrouwen en respect wat deze sport veilig, leuk en vol met positieve emoties maakt. 

Het programma Relaties concentreert zich op het opbouwen van de juiste relatie tussen ruiter en paard. Elk level richt zich respectievelijk meer op vertrouwen, respect of dominantie, door theoretische vraagstukken te behandelen aan de hand van multimedia, lesoefeningen en technieken van het grondwerk, in het zadel, en het rijden met een halster en bit.

L4 - Vrijheid
Dit 4de level concentreert zich op het werken met een paard zonder fysiek contact, vanaf de grond en het zadel. Er wordt gewerkt met behulp van natuurlijke signalen zoals zicht, focus, energie, lichaamstaal, suggesties en andere signalen. Het leidt tot veilig paardrijden zonder hoofdstel, waarbij de ruiter een paard krijgt dat zo licht en gefocust is op het lezen van aanwijzingen, dat met niets anders vergelijkbaar is. 

L5 - Harmonie  
Hier ligt de nadruk op geavanceerde training- en communicatietechnieken waarbij gebruik wordt gemaakt van zowel natuurlijke als klassieke rij-aanwijzingen om toe te werken naar een perfecte harmonie met het paard. 
Dit level bereidt de combinatie voor op deelname aan shows en geavanceerde sporten in de springsport, dressuur en om geavanceerde manoeuvres uit te werken. 

Extra Level
L6 Tricks 
Voor degenen die extra handelingen willen leren, zoals de Spaanse stap, piaffe, galop aan de hand, paard laten zitten of liggen op commando zonder conditionering. Deze zorgen voor een buitengewone eenheid met het paard.

Cursussen op elk level duren 3 dagen. We starten op vrijdag om 9u en eindigen zondag om 17u.

Informatie & aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Volg ons op JNBT Horsemanship Academy Belgium/Netherlands

Mogelijkheden voor overnachting op Domein Panhof via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via +32 496 / 201 456

JNBT HA poster small

2020  Domein Panhof    globbersthemes joomla templates