background
logotype
image1 image2 image3

Dit jaar organiseren we weer voor ruiters een cursus voor het behalen van het A-brevet. Deze cursus wordt afgesloten met een theoretisch en praktisch examen zodat je je wandelbrevet kan behalen. Dit brevet is op dit moment (nog) niet verplicht in België om buiten te rijden, Nederland vraagt het wel in bepaalde gebieden. Toch is het een manier om eens te staven hoever je staat, en voor diegenen die verder willen in de sport is het ook de voorganger van het B-brevet, nodig voor deelname aan wedstrijden, gevolgd door eventueel het initiatordiploma om te kunnen lesgeven. 

De theoretische proef wordt normaal schriftelijk afgelegd maar hierop zijn uitzonderingen, mits vooraf overlegd. Er kunnen eventueel bijkomend enkele mondelinge vragen gesteld worden. We behandelen bij de theorie uiteraard de verkeersregels, maar het paard komt ook uitgebreid aan bod met zijn zintuigen, uitwendige delen, gedragingen, kleuren en de voeding. Verder gaan we ook even dieper in op de omgang en de verzorging van het paard en we leren wat fuguren benoemen.

Hierna gaan we verder met de praktische proef, waar het poetsen, vastbinden en op- en afzadelen aan bod komen, gevolgd door een dressuurgedeelte waarbij 3 á 4 ruiters tegelijk in de piste zijn. Daarna komt het springgedeelte met 3 hindernisjes.

Om alles wat makkelijker te maken gaan we dus een voorbereidende cursus organiseren waarin we al deze onderdelen specifiek oefenen met het paard waarmee je je examen gaat afleggen. Deze cursus zal bestaan uit 5 lessen van telkens 2,5 uur met telkens een deel theorie en een deel praktijk.

De kostprijs voor dit geheel, zijnde het volledige lessenpakket, gebruik van de paarden, het cursusboek en het examen is 110 euro voor leden. Iedereen die geen lid is dient hierbij nog 37 euro extra te tellen, waarna hij of zij tevens verzekerd is voor de rest van 2017.

De volgende cursus voor het A brevet gaat door op de volgende data's, steeds om 18:30u. 
11 januari
25 januari
8 februari
22 februari
8 maart

Examen op 11 maart.

Inschrijven of meer informatie? Stuur dan gerust een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De inschrijving is definitief als we het volledige bedrag ontvangen hebben.

Voorbeeld dressuur A-brevet:


Voorbeeld springen A-brevet:

2018  Domein Panhof    globbersthemes joomla templates